YES! En nu mag ik gaan starten!

Nu de crowdfunding geslaagd is, kan ik werkelijk gaan beginnen met de productie. Ik geloof het soms nog niet, maar ik maak een huppeltje als ik eraan denk. 2023 Wordt een topjaar!

Ik kan nu gaan samenwerken met verschillende animatoren en grafisch kunstenaars.

Hoe werkt dat, zo’n animatie productie? 
Ik laat even de stappen zien. Dan kom je er ook meteen achter dat je nog even op je tegenprestatie moet wachten. Want animatiefilms maken vergt tijd en tijd en tijd en geduld.

Stap 1 
De scene die ik uit ga werken is de flashback van het kind met zijn vader. Eerst bepaal ik de uitsnedes van de shots. Ik ga samen met een 3D kunstenaar Marcus Driessen, de wereld van LouLou grofweg nabouwen in de computer. Op basis van die digitale wereld ga ik de uitsnedes en bewegingen van de camera in de shots bepalen.

Stap 2 
Van de uitsnedes maak ik vervolgens analoge achtergrond platen in het atelier van grafisch kunstenaar Joris Diks.

Stap 3 
Tegelijkertijd ga ik met mijn getalenteerde studiogenoot, Thomas Bruinsma de animatie stijl vaststellen. We gaan bepalen hoe de karakters bewegen en op hoeveel frames we gaan werken.

Stap 4 
Nu mag alles in elkaar gezet worden, alle lagen vallen over elkaar en er wordt bepaald welke extra effecten of bewerkingen nog nodig zijn. Als deze hoofd scene compleet uitgewerkt is, weet ik de werkwijze en kan ik de lead animator (mijn rechter hand) op een goede manier gaan aansturen.

We leven nu ongeveer in maart 2024 vermoed ik. Maar pin me er niet op vast.

Stap 5 
Samen met beoogde editor, Tim Roza wil ik af en toe nog door de film lopen omdat hij erg goed de dramaturgie in de film kan leggen.

Stap 6 
De grote productie van de gehele film gaat van start. Er wordt een team samengesteld dat als een geoliede machine kan werken. We verdelen het werk over Nederland en ons buurland België.

Q&A’s
Wanneer kan ik mijn LouLou premiere kaartje inruilen en een feestje vieren met Hanneke? 
Ik denk dat we zomer 2024 in premiere gaan.

Wanneer kan ik de eerste testversie zien? 
Lente 2023.

Wanneer kan ik mijn tegenprestatie in de brievenbus verwachten? 
Dat zal vanaf zomer 2024 zijn. 

Kan ik tussentijds wel leuke clips zien? 
Jazeker, we gaan jullie op de hoogte houden met de updates op deze site.

We blijven delen! Hiep Hoi voor alle LouLou donateurs! 

Animatie loopje van Sam in het bos.

Laat een reactie achter