DE VOORBEREIDING IS KLAAR!

Uren zou ik kunnen praten over hoe ver we ineens zijn, wat we allemaal bereikt hebben de afgelopen maanden en wat voor leuke, nieuwe fase we nu in gaan met de film!! 

De voorbereiding is (op een paar details na) klaar.
Dat betekent dat:

  1. het vooronderzoek afgerond is met Erik.
  2. de prints voor de achtergronden gemaakt zijn en dat Moldybyrd hier maar liefst 81 echte achtergronden van gaat maken.
  3. Marcus de storyboard tekeningen naar 3D omgezet heeft
  4. de key poses klaar staan en dat mijn super getalenteerde en ervaren Belgische collega’s Kris & Pieter dit kunnen gaan laten bewegen!

Veel hè?

Ik vertel er graag heel veel meer over, want ik kan me voorstellen dat dit een beetje abracadabra klinkt!

Het vooronderzoek met Erik gaat over het leren kennen van de karakters Sam en Lou; hoe bewegen ze als ze boos, blij of verdrietig zijn? Het kan ook gaan over besluiten wat er gebeurt met de tekeningen als je ze laat bewegen; wat doet het haar? Hoe ziet het hoofd eruit als je van de ene naar de andere kant kijkt als deze best vierkantig is?

Maar met een bewegend mensje heb je nog geen film : ) 

Een film is opgebouwd uit meerdere lagen, zoals de achtergrond, maar ook de voorgrond van een bos of slaapkamer. Dus ook dat moet éérst uitgedacht en helemaal gemaakt worden, zodat het (h)animatie-team precies weet waar ze Sam en LouLou kunnen plaatsen en hoe ze overal tussendoor bewegen.

Geinig feitje: zo’n 3D model wordt uitsluitend gebruikt om alle posities te bepalen: waar staat wat? Want uiteindelijk wordt alles opnieuw getekend. Gek hè?

Met de prints die ik met Joris heb gemaakt ben ik echt heel blij. Ze zijn namelijk supergaaf gelukt. Gelukkig maar, want een aantal hiervan zijn crowdfund gifts!! Maar ik zou ze zelf ook allemaal aan de muur willen. Nouja, allemaal??

Je zou kunnen denken dat je een achtergrond ook “gewoon” kan tekenen. Klopt. Maar ik wilde juist dat dit uit de natuur gemaakt zou zijn. Dat past veel beter bij het thema, het aardse, rauwe, pure karakter van rouw. Het proces van een gevonden gevallen blad verwerken tot een animatie is een hele nieuwsbrief op zich, dus die bewaar ik graag voor een volgende keer, maar hierbij alvast een voorproefje!

In het atelier van Joris

Tot de volgende mail! 

Intussen gaan we lekker aan de slag met team België!
Liefs, Hanneke

Laat een reactie achter